Què són?

Els RAEE són els aparells elèctrics i electrònics que ens ajuden en el nostre dia a dia i que quan acaben la seva vida útil passen a ser residus que hem de gestionar responsablement.

 

Per què cal reciclar-los?

  • Per valors i consciència mediambiental, perquè com tots els residus els RAEE tenen, en el context de l’economia circular un cicle de reaprofitament i reutilització específic que gestionen empreses com la nostra. N’hi ha de moltes tipologies: dispositius informàtics, telèfons, electrodomèstics…
  • Per complir amb la llei, ja que Real Decreto 110/2015, de 20 de febrero marca com ha de ser aquesta gestió responsable dels RAEE.

 

Quin impacte tenen en el medi ambient si no es reciclen?

Els RAEE o brossa electrònica inclouen substàncies perilloses com el cadmi, el mercuri, el plom, l’arsènic, el fòsfor, olis perillosos i gasos que redueixen la capa d’ozó. Tots aquests components són potencialment perillosos per al medi ambient i la salut humana si no es gestionen adequadament. Dos exemples:

  • Una nevera mal reciclada pot emetre a l’atmosfera gasos d’efecte hivernacle equivalents a les emissions d’un cotxe de 15.000 quilòmetres.
  • El fòsfor que hi ha dins d’un televisor pot contaminar fins a 80.000 litres d’aigua.

 

Per què són necessàries empreses com la nostra?

Per aquests impactes potencials sobre la salut i el medi ambient calen empreses com la nostra, especialitzades en la recollida, transport, emmagatzematge i tractament dels RAEE, per assegurar que tot el procés es fa sense riscos i que aquests residus entraran en el cicle adequat de reutilització.

 

Com es reaprofiten els RAEE?

Després de la classificació i gestió que fem les empreses especialitzades, els RAEE entren al cicle de l’economia circular i els seus components i materials serveixen per a una gran quantitat de processos industrials, un procés circular que estalvia els impactes sobre el medi ambient que suposa l’obtenció de materials nous.